Nejlepší sýrová roláda
32 min.
Ingredience
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250gramůŠunka dušená
- Na pomazánku
- 180gramůMáslo pomazánkové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr smetanový tavený 45%
- 60gramůPaprika sterilovaná
- 1kusCibulka jarní
- 1kusVejce slepičí
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
337 mg
Cukr
217 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 100 °C. Vajíčko uvaříme natvrdo.
- 2Na náplň nakrájíme jarní cibulku nadrobno, sterilovanou papriku na kostičky. Vychladlé uvařené vejce nastrouháme nahrubo.
- 3V míse utřeme dohladka pomazánkové máslo, tavený sýr a změklé máslo. Do hmoty přidáme všechny ostatní suroviny a pečlivě promícháme.
- 4Plátky sýra skládáme na pečicí papír tak, aby se překrývaly, a utvoříme z plátků obdélník. Sýr dáme do předehřáté trouby, jakmile se teplem spojí, plech vyndáme a sýr necháme vychladnout.
- 5Vychladlé plátky sýra potřeme náplní, na jednom užším kraji necháme bez náplně. Poklademe plátky šunky, pevně stočíme, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
- 6Roládu při podávání krájíme plátky mírně šikmo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.