Nejlepší tvarohové knedlíky
22 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůKrupice dětská
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 800gramůJahody zahradní
- 250gramůTvaroh tučný
- Na posypání
- 3lžíceMák mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 7lžicCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme tvaroh s cukrem, solí a rozšlehaným vejcem se žloutkem. Vmícháme dětskou krupičku v takovém množství, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto (záleží na vodnatelnosti tvarohu, proto je udané množství krupičky jen orientační).
- 2Z těsta utvoříme váleček, krájíme z něj kousky, prsty roztáhneme a zabalíme do těsta jahody (případně jiné ovoce).
- 3Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, když vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vyndáme děrovanou naběračkou.
- 4Knedlíky podáváme posypané mákem rozmíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.