Nejlepší vepřová panenka

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůVepřová panenka
    • 150gramůRajčata sušená sterilovaná
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 150gramůProsciutto sušené
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 1kusCibule
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Panenky očistíme a nožem v nich nakrojíme otvor, který naplníme sušenými rajčaty. Maso osolíme, opepříme a každou naplněnou panenku zabalíme do plátku prosciutta.
  • 2
    Připravené panenky po všech stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji v pánvi. Potom podlijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 10-15 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Ve výpeku z panenek orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli. Přisypeme mouku, osmahneme, zředíme vývarem a šťávu krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Panenky podáváme se šťávou a vhodnou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
út 12. 4. 2016
vepřová panenka nejlepší recepty
Nejlepší vepřová panenka co jsem kdy jedl
Anonymní uživatel
so 24. 3. 2018
Nejlepší vepřová panenka
Super opravdu vynikajíc