Nejlepší vepřové koleno

190 min.
Německo
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
80 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
603 mg
Cukr
880 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vodou dáme bobkový list, jalovec, celý pepř, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vodu osolíme. Přivedeme k varu a do vroucí vody vložíme omyté vepřové koleno tak, aby bylo celé ponořené. Velmi zvolna vaříme 1,5 hodiny.
  • 2
    Potom koleno vyjmeme a kůži několikrát nařízneme. Do celého povrchu vetřeme sůl a kmín. Koleno položíme na mřížku, pod kterou dáme plech. Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 200°C 1,5 hodiny. V polovině doby pečení koleno obrátíme.
  • 3
    Měkké koleno ještě pogrilujeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 7 minut po obou stranách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.