Nejlepší vepřové koleno
190 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřové koleno
- 4kusyBobkový list
- 10kusůJalovec
- 10kusůPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžičkySůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
80 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
603 mg
Cukr
880 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou dáme bobkový list, jalovec, celý pepř, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vodu osolíme. Přivedeme k varu a do vroucí vody vložíme omyté vepřové koleno tak, aby bylo celé ponořené. Velmi zvolna vaříme 1,5 hodiny.
- 2Potom koleno vyjmeme a kůži několikrát nařízneme. Do celého povrchu vetřeme sůl a kmín. Koleno položíme na mřížku, pod kterou dáme plech. Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 200°C 1,5 hodiny. V polovině doby pečení koleno obrátíme.
- 3Měkké koleno ještě pogrilujeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 7 minut po obou stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.