Nejlepší žemlovka
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5kusůJablka
- 20plátkůVeka tuková
- 1hrstHrozinky
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusCukr vanilka
- Náplň
- 250gramůTvaroh jemný
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na vymazání a vysypání
- Sníh
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Plátky veky namočíme do mléka (mléko můžeme trochu osladit) a polovinu plátků urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
- 2Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky. Směs rozetřeme na veky v míse.
- 3Na tvaroh rozprostřeme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Přikryjeme zbylými plátky veky a zalijeme zbylým oslazeným mlékem.
- 4Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Potom na povrch naneseme pevný sníh ušlehaný z bílků a cukru. Krátce zapečeme do zezlátnutí sněhu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 9. 2015
Nejlepší žemlovka
Děkuji autorovi za tento vynikající recept na žemlovku. Po velké úrodě našich jablíček jsem přemýšlela jak je zpracovávat a tento recept je opravdu jednoduchý, levný a rychlý. Všem nám moc chutnal a určitě ho uďelám i příště. Dávám palec nahoru.
jelito
út 12. 4. 2016
Nejlepší žemlovka
Nejlepší žemlovka kterou jsem jedl.