Nejlepší žemlovka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky veky namočíme do mléka (mléko můžeme trochu osladit) a polovinu plátků urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
  • 2
    Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky. Směs rozetřeme na veky v míse.
  • 3
    Na tvaroh rozprostřeme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Přikryjeme zbylými plátky veky a zalijeme zbylým oslazeným mlékem.
  • 4
    Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Potom na povrch naneseme pevný sníh ušlehaný z bílků a cukru. Krátce zapečeme do zezlátnutí sněhu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 9. 2015
Nejlepší žemlovka
Děkuji autorovi za tento vynikající recept na žemlovku. Po velké úrodě našich jablíček jsem přemýšlela jak je zpracovávat a tento recept je opravdu jednoduchý, levný a rychlý. Všem nám moc chutnal a určitě ho uďelám i příště. Dávám palec nahoru.
jelito
út 12. 4. 2016
Nejlepší žemlovka
Nejlepší žemlovka kterou jsem jedl.