Německé bramborové knedlíky
35 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory vařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 45gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
875 mg
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozšťoucháme dohladka. Vmícháme vejce, oba druhy mouky a kmín. Směs osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto, které bude držet tvar.
- 2Z těsta vytvarujeme 12 stejně velkých šišek. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- 3Knedlíky můžeme podávat jako přílohu ke guláši a masovým pokrmům s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.