Německý cibulový koláč
90 min.
Ingredience
- 1kilogramCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej stolní
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůZakysaná smetana
- 30gramůDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Zpracujeme těsto z mouky, soli, vejce, másla, přidáme droždí v mléce s cukrem.
- 2Necháme těsto kynout.
- 3Nakrájíme cibule a přidáme k osmahnuté slanině a za stálého míchání podusíme.
- 4Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
- 5Vyválíme těsto na pečícím papíru a necháme dokynout.
- 6Cibuli dáme na koláč, přelijeme smetanou s vejci a sypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.