Německý party chléb
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 560gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceMák - semena
Počet porcí:
19Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
128 mg
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí a 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, protm zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme. Vsypeme mouku se solí, opět důkladně mícháme.
- 2Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.
- 3Těsto rozdělíme na 19 kousků a vytvarujeme z nich kuličky. Ty vyskládáme do kulaté koláčové mísy, kterou ještě před tím vymažeme máslem. Poté posypeme sezamovým semínkem a mákem a necháme pod utěrkou ještě 40 minut kynout. Nakonec už jen dáme do trouby, kde pečeme zhruba 45 minut na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.