Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou
32 min.
Ingredience
- 30gramůOvesné vločky
- 50gramůOříšky piniové
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 210gramůČokoláda hořká
- 350gramůTvaroh jemný
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůJogurt bílý
- 60mililitrůVoda pitná
- 180gramůČokoláda bílá
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníŽelatina v prášku
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky rozdrtíme a smícháme s nakrájenými oříšky. Máslo a 30 g tmavé čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme je k oříškům a vločkám. Spojenou hmotu natlačíme na stěny a dno vymazané formy na dort. Utřeme tvaroh, cukr, jogurt a přimícháme ušlehanou smetanu. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a mícháme ji nad párou, až se rozpustí. Pak ji přidáme do tvarohové směsi. Zbytek tmavé a světlou čokoládu si zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Smíchanou hmotu si rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme černou čokoládu a do druhé bílou. Do formy nanášíme střídavě bílou a pak tmavou vrstvu.
- 2Dort necháme v ledničce dvě hodiny tuhnout, pak můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.