Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem
35 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 100gramůČočka jedlá
- 2kusyPomeranče
- 2lžíceOcet vinný
- 1kusŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
14 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve vařícím zeleninovém vývaru vaříme čočku na mírném ohni doměkka asi 20 minut. Hotovou jí scedíme a nasypeme do salátové mísy.
- 2Nad salátovou mísou vyloupneme do čočky dužninu z pomerančů, zbavenou kůry a blan.
- 3Přidáme očištěný, jader zbavený a na tenké plátky nakrájený fenykl.
- 4Vedle v malé misce smícháme ocet s nadrobno nasekanou šalotkou, čerstvě nastrouhaným zázvorem, olejem, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku vlijeme do připravené směsi v salátové míse a vše poctivě promícháme.
- 5Servírujeme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.