Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem

35 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
14 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vařícím zeleninovém vývaru vaříme čočku na mírném ohni doměkka asi 20 minut. Hotovou jí scedíme a nasypeme do salátové mísy.
  • 2
    Nad salátovou mísou vyloupneme do čočky dužninu z pomerančů, zbavenou kůry a blan.
  • 3
    Přidáme očištěný, jader zbavený a na tenké plátky nakrájený fenykl.
  • 4
    Vedle v malé misce smícháme ocet s nadrobno nasekanou šalotkou, čerstvě nastrouhaným zázvorem, olejem, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku vlijeme do připravené směsi v salátové míse a vše poctivě promícháme.
  • 5
    Servírujeme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.