Nevařená rajčatová omáčka
10 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme vodu k varu, na vrcholku nařízneme rajčata do kříže a v žáruvzdorné misce je přelijeme vroucí vodou. Necháme asi 1 minutu odstát a poté vodu slijeme. Spařená rajčata oloupeme nad cedníkem v míse, abychom případně zachytili odkapávající šťávu. Z oloupaných rajčat odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme.
- 2Nakrájená rajčata i se šťávou vložíme do mísy, přidáme 4 lžíce olivového oleje, cukr a podle chuti osolíme a opepříme. Mírně promícháme a podle potřeby můžeme ještě přidat trochu olivového oleje.
- 3Hotovou omáčku necháme alespoň 30 minut odležet. Těsně před podáváním do ní vmícháme nadrobno natrhané listy bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.