Nevařená rajčatová omáčka

10 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme vodu k varu, na vrcholku nařízneme rajčata do kříže a v žáruvzdorné misce je přelijeme vroucí vodou. Necháme asi 1 minutu odstát a poté vodu slijeme. Spařená rajčata oloupeme nad cedníkem v míse, abychom případně zachytili odkapávající šťávu. Z oloupaných rajčat odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme.
  • 2
    Nakrájená rajčata i se šťávou vložíme do mísy, přidáme 4 lžíce olivového oleje, cukr a podle chuti osolíme a opepříme. Mírně promícháme a podle potřeby můžeme ještě přidat trochu olivového oleje.
  • 3
    Hotovou omáčku necháme alespoň 30 minut odležet. Těsně před podáváním do ní vmícháme nadrobno natrhané listy bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.