Nicoise a tuňákem

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vaříme 10 minut tak, aby byla uvařená natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Fazolky očistíme, omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme je asi 4 minuty. Poté je scedíme a propláchneme.
  • 2
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na špalíčky, pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo a uvařené menší brambory překrojíme na čtvrtky.
  • 3
    Ve velké míse smícháme rajčata, vejce, tuňáka, olivy, pažitku a brambory. Nakonec přidáme uvařené fazolky a vše důkladně promícháme. Před podáváním salát přelijeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.