Nicoise a tuňákem
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 3kusyRajčata
- 400gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 50gramůOlivy černé
- 400gramůBrambory vařené
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyBageta
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme 10 minut tak, aby byla uvařená natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Fazolky očistíme, omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme je asi 4 minuty. Poté je scedíme a propláchneme.
- 2Rajčata omyjeme a nakrájíme na špalíčky, pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo a uvařené menší brambory překrojíme na čtvrtky.
- 3Ve velké míse smícháme rajčata, vejce, tuňáka, olivy, pažitku a brambory. Nakonec přidáme uvařené fazolky a vše důkladně promícháme. Před podáváním salát přelijeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.