Nicovská couračka

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme 7.5 dl vody a uvaříme doměkka, podle velikosti 20-25 minut. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na sádle osmažíme dorůžova. Přimícháme k ní sladkou a pálivou papriku, kmín, přidáme kysané pokrájené zelí (i s 1 dl láku), přilijeme vodu a pomalu vaříme 15 minut.
  • 3
    Uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Houby a klobásu přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut.
  • 4
    V misce rozmícháme ve smetaně hrubou mouku a ke konci vaření ji přimícháme do polévky. Vaříme 2-4 minuty, polévku podle chuti dosolíme, pokud je moc kyselá, přidáme cukr a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.