Nicovská couračka
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaKmín celý
- 500gramůZelí kysané
- 7,5litrůVoda pitná
- 250gramůKlobása uzená
- 200gramůHříbky čerstvé
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 7,5decilitrůRůžová voda
- Vařené brambory
- 400gramůBrambory
- 7,5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme 7.5 dl vody a uvaříme doměkka, podle velikosti 20-25 minut. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- 2Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na sádle osmažíme dorůžova. Přimícháme k ní sladkou a pálivou papriku, kmín, přidáme kysané pokrájené zelí (i s 1 dl láku), přilijeme vodu a pomalu vaříme 15 minut.
- 3Uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Houby a klobásu přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut.
- 4V misce rozmícháme ve smetaně hrubou mouku a ke konci vaření ji přimícháme do polévky. Vaříme 2-4 minuty, polévku podle chuti dosolíme, pokud je moc kyselá, přidáme cukr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.