Nigiri suši s tuňákem a kaviárem
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceWasabi pasta
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžíceKaviár
- 125gramůRýže na sushi
- 50gramůTuňák obecný
- 1šálekOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusŘasa Nori
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme vodou, v 150 ml vody převaříme a 10 minut necháme bobtnat. Potom ji dáme na 15 minut odpařit v hrnci. Převaříme rýžový ocet, cukr a sůl a necháme vychladnout. Potom přimícháme rýži.
- 2Sušené wasabi smícháme se 2 lžičkami vody a rýžovým vínem. Ruce si navlhčíme v octové vodě a z rýže vytvarujeme malé oválné knedlíčky. Na 1 knedlíček přibližně 1 lžíce rýže.
- 3Z rybího filetu nakrájíme našikmo 6 plátků, které potřeme polovičním množstvím wasabi. Na každý plátek rybího masa položíme 1 rýžový knedlíček a pevně ho přitlačíme. Suši zavineme a stlačíme do požadovaného tvaru.
- 4List nori z jedné strany krátce opražíme na pánvi bez tuku, potom ho nakrájíme na 4 cm široké proužky a potřeme zbytkem wasabi. Zbylé rýžové knedlíčky ovineme proužkem nori tak, aby zvenku trochu vyčníval kousek listu.
- 5Rýži v závitku stlačíme trochu dolů a vzniklý důlek naplníme kaviárem nebo jikrami. Nigiri suši podáváme vždy ve dvojici. K tomu podáváme sójovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.