Nivový salát s řeřichou
20 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 200gramůChléb toastový
- 100gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůCuketa
- 150gramůPaprika červená
- 100gramůHrozinky
- 300gramůŘeřicha
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Ve wok pánvi rozpálíme olej a osmažíme kostičky toastového chleba, necháme osušit na papírové utěrce.
- 2Pánev znovu rozpálíme, vhodíme nakrájený česnek a jarní cibulku a smažíme, až se zelenina rozvoní. Potom přihodíme cuketu a papriky nakrájené na proužky, hrozinky a opékáme asi 3 minuty a odložíme.
- 3Na pánvi prudce a krátce orestujeme řeřichu, rozložíme ji na talíř, na ni navršíme zeleninovou směs, kostičky chleba, posypeme rozdrobeným plesnivým sýrem. Pokapeme octem a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.