Noekte - pečené bramborové šišky
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůMouka polohrubá
- 0,5lžíceSůl
- 130gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme. Brambory necháme chviličku stát, důkladně z brambor slijeme vodu, brambory osolíme a smícháme s moukou. Těsto by mělo být víc tuhé. Dáme ho na pomoučený vál, lžicí vykrajujeme kousky těsta, ze kterých vyválíme a tvarujeme šišky dlouhé přibližně 8 cm, o průměru 1.5-2 cm. Zapékací mísu vytřeme 30 g másla, šišky poskládáme do mísy vedle sebe do řad. Mísa by měla být zaplněná šiškami. Šišky polijeme rozehřátým máslem (100 g) tak, aby se neslepily. Dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 30-40 minut do zlatohněda. Když jsou upečené, polijeme je kysanou smetanou a pečeme 5-7 minut. Pečené šišky podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.