Noky se smaženými houbami
55 min.
Ingredience
- 300gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 9kusůVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3,3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozpálíme sádlo a cibulku zpěníme. Přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme podle chuti, okořeníme pepřem, kmínem, nejdříve je s cibulkou dusíme do doby, až se z nich vyvaří voda, pak je osmažíme dozlatova. Přimícháme vejce, osolíme (asi 1 lžička), usmažíme klasickou smaženici.
- 3Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce a vodu (přibližně 2-3 l), vymícháme hladké husté těsto na nočky.
- 4V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody. Vaříme je přibližně 3-5 minut.
- 5Když nočky vyplavou, vyjmeme je a zamícháme do osmažených hub.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.