Noky se smaženými houbami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozpálíme sádlo a cibulku zpěníme. Přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme podle chuti, okořeníme pepřem, kmínem, nejdříve je s cibulkou dusíme do doby, až se z nich vyvaří voda, pak je osmažíme dozlatova. Přimícháme vejce, osolíme (asi 1 lžička), usmažíme klasickou smaženici.
  • 3
    Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce a vodu (přibližně 2-3 l), vymícháme hladké husté těsto na nočky.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody. Vaříme je přibližně 3-5 minut.
  • 5
    Když nočky vyplavou, vyjmeme je a zamícháme do osmažených hub.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.