Noky z brambor a špenátu
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej olivový
- 300gramůBrambory
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 180gramůŠpenát listový čerstvý
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
231 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.
- 2Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Šťouchadlem dobře rozmačkáme na kaši. Přilijeme olivový olej, přisypeme mouku, přidáme žloutek a posekané listy špenátu. Špenát můžeme předem spařit horkou vodou. Osolíme a vypracujeme těsto.
- 3Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, ze kterých v dlani uválíme kuličky. Vsypeme do vroucí vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky scedíme a ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.