Noky z brambor a špenátu

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
231 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.
  • 2
    Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Šťouchadlem dobře rozmačkáme na kaši. Přilijeme olivový olej, přisypeme mouku, přidáme žloutek a posekané listy špenátu. Špenát můžeme předem spařit horkou vodou. Osolíme a vypracujeme těsto.
  • 3
    Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, ze kterých v dlani uválíme kuličky. Vsypeme do vroucí vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky scedíme a ještě horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.