Noky z lososa s podušenými okurkami
60 min.
Ingredience
- Na dušenou okurku
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2kusyOkurky
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 250mililitrůMasový vývar
- 2lžíceZakysaná smetana
- Na noky
- 400gramůLosos - filety
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky o velikosti 1 centimetr. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Oloupeme okurky, podélně je rozřízneme a vybereme z nich semínka. Půlky okurek pak pokrájíme na plátky o tloušťce asi 1 centimetr.
- 2Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Dáme na něj cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme brambory, opečeme, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut.
- 3Přichystáme lososové noky. Plátky lososa pokrájíme na kostičky a rozmixujeme v mixéru. Přidáme smetanu a bílky a dál mixujeme. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou. Necháme v chladničce vychladit.
- 4Okurky vložíme k bramborám, vmícháme zakysanou smetanu a přikryjeme poklicí. Dusíme doměkka 15 minut.
- 5Z lososové hmoty tvoříme noky a pokládáme je na okurky. Několik minut prohřejeme a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.