Noky z lososa s podušenými okurkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky o velikosti 1 centimetr. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Oloupeme okurky, podélně je rozřízneme a vybereme z nich semínka. Půlky okurek pak pokrájíme na plátky o tloušťce asi 1 centimetr.
  • 2
    Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Dáme na něj cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme brambory, opečeme, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut.
  • 3
    Přichystáme lososové noky. Plátky lososa pokrájíme na kostičky a rozmixujeme v mixéru. Přidáme smetanu a bílky a dál mixujeme. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou. Necháme v chladničce vychladit.
  • 4
    Okurky vložíme k bramborám, vmícháme zakysanou smetanu a přikryjeme poklicí. Dusíme doměkka 15 minut.
  • 5
    Z lososové hmoty tvoříme noky a pokládáme je na okurky. Několik minut prohřejeme a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.