Noky z mletého masa v zeleninové omáčce
70 min.
Ingredience
- 270mililitrůVoda pitná
- 60gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMrkev kořen
- 160gramůVepřová plec
- 20gramůOlej rostlinný
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 1špetkaTymián sušený
- 20gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Libové plecko umeleme a v míse smícháme s vajíčkem, polovinou mouky a solí. Směs řádně promícháme. Z hmoty tvoříme noky, které smažíme v pánvi na 10 ml oleje.
- 2V hlubším hrnci na druhé polovině oleje orestujeme pokrájenou cibuli s nakrájenou mrkví, kořenem celeru a kořenem petržele. Přimícháme protlak, bobkový list, nové koření, tymián a sůl a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme asi 250 ml vody a směs pod pokličkou dusíme. Když směs změkne, zahustíme ji moukou, kterou jsme rozmíchali v troše vody. Směs dochutíme umělým sladidlem a octem a necháme mouku dobře provařit.
- 3Omáčku přepasírujeme do hlubokého hrnce, přidáme odložené noky, vše prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.