Noky z ovesných vloček
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750mililitrůVoda pitná
- 50gramůSádlo škvařené
- 2kusyHřebíček
- 150gramůOvesné vločky
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky osmahneme na 30 g sádla a zalijeme vodou. Přidáme celou oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, osolíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení nemícháme.
- 2Dušené vločky necháme chvíli stát, aby ztuhly. Potom z nich lžící namočenou ve zbylém rozpuštěném sádle vykrajujeme noky přímo na talíře.
- 3Podáváme jako přílohu k dušeným masům.
- 4Noky můžeme podávat i jako samostatný pokrm posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.