Noky z vařených brambor

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme, rozkrájíme, uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme k nim celé vajíčko, 1 žloutek, mouku, měkké máslo (40 g) a lžičku soli. Vše dobře promícháme, pak těsto zpracujeme na pomoučeném vále pomocí rukou. Těsto rozdělíme na několik dílů, z každého vyválíme váleček o síle asi 1 cm. Při formování válečku těsto podsypeme moukou, aby se nám nelepilo.
  • 2
    Z těchto válečků nakrájíme malé noky dlouhé asi 3 cm a házíme je do vroucí osolené vody. Vždy je promícháme a když vyplavou na povrch, vaří se jen 3-4 minuty, vytáhneme je sítem, dáme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem (20 g), aby se neslepily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.