Noky z vařených brambor
55 min.
Ingredience
- na polití
- těsto
- 750gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme, rozkrájíme, uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme k nim celé vajíčko, 1 žloutek, mouku, měkké máslo (40 g) a lžičku soli. Vše dobře promícháme, pak těsto zpracujeme na pomoučeném vále pomocí rukou. Těsto rozdělíme na několik dílů, z každého vyválíme váleček o síle asi 1 cm. Při formování válečku těsto podsypeme moukou, aby se nám nelepilo.
- 2Z těchto válečků nakrájíme malé noky dlouhé asi 3 cm a házíme je do vroucí osolené vody. Vždy je promícháme a když vyplavou na povrch, vaří se jen 3-4 minuty, vytáhneme je sítem, dáme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem (20 g), aby se neslepily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.