Noky ze sladkých brambor
100 min.
Ingredience
- 80gramůPaprika červená
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 500gramůBrambory
- 1lžícePasta Sambal Oelek
- 15gramůPomerančová kůra
- 340gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůOmáčka na těstoviny
- 100gramůSýr kozí
- 35gramůBazalka
- 5gramůSůl
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme červenou papriku a odstraníme z ní semena a přepážky. Dáme ji slupkou navrch pod rozehřátý gril a grilujeme asi 8 minut, až slupka ztmavne. Papriku vyndáme z grilu a přikryjeme vlhkým ubrouskem. Jakmile zchladne, slupku oloupeme a dužninu rozmixujeme.
- 2Brambory a batáty uvaříme ve vodě doměkka. Scedíme je, rozmačkáme na hladkou kaši, kterou necháme částečně zchladnout.
- 3Přimícháme rozmixovanou papriku, sambal oelek, pomerančovou kůru, mouku a vejce, vypracujeme měkké těsto. Pomoučenýma rukama z něj tvoříme placičky. Vidličkou namočenou v mouce na nich po jedné straně děláme rýhy.
- 4Postupně vaříme noky ve slané vodě. Když vyplavou k povrchu (asi po 2 minutách), jsou hotové. Naběračkou s otvory je vyjmeme, upravíme na nahřáté talíře, zalijeme ohřátou hotovou omáčkou na těstoviny, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a natrhanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.