Norimberský kořeněný perník
45 min.
Ingredience
- 200gramůMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- 90gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMandle mleté
- 1lžíceKandovaná pomerančová kůra
- 1lžíceKandovaná citronová kůra
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1baleníOplatky dortové
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme mouku a cukr. Přidáme mleté koření, jedlou sodu, mleté mandle, nahrubo namleté nebo nasekané ořechy a nakrájenou kandovanou kůru.
- 2V kastrůlku rozpustíme máslo a med. Směs ihned vlijeme do mísy s moukou a vypracujeme lepivé, ne zcela tuhé těsto.
- 3Z oplatek vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Lžící namočenou do studené vody nabíráme vždy trochu těsta. Naneseme na oplatky a přitiskneme na celou plochu oplatky.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.