Norimberský kořeněný perník

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosijeme mouku a cukr. Přidáme mleté koření, jedlou sodu, mleté mandle, nahrubo namleté nebo nasekané ořechy a nakrájenou kandovanou kůru.
  • 2
    V kastrůlku rozpustíme máslo a med. Směs ihned vlijeme do mísy s moukou a vypracujeme lepivé, ne zcela tuhé těsto.
  • 3
    Z oplatek vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
  • 4
    Lžící namočenou do studené vody nabíráme vždy trochu těsta. Naneseme na oplatky a přitiskneme na celou plochu oplatky.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.