Normandská omáčka

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
50 mg
Cukr
750 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku pokrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na 30 g rozpáleného másla. Podlijeme vývarem a vaříme 15 minut.
  • 2
    Zbytek másla rozehřejeme , vmícháme mouku a necháme povařit 2 minuty.
  • 3
    Hotovou jíšku vlijeme k vývaru a vaříme 1 minutu. Osolíme, opepříme a smícháme se smetanou rozmíchanou se žloutkem.
  • 4
    Ihned odstavíme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.