Normandská omáčka
35 min.
Ingredience
- 60gramůŠalotka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVývar rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
50 mg
Cukr
750 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku pokrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na 30 g rozpáleného másla. Podlijeme vývarem a vaříme 15 minut.
- 2Zbytek másla rozehřejeme , vmícháme mouku a necháme povařit 2 minuty.
- 3Hotovou jíšku vlijeme k vývaru a vaříme 1 minutu. Osolíme, opepříme a smícháme se smetanou rozmíchanou se žloutkem.
- 4Ihned odstavíme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.