Norská rybí vařená směs
45 min.
Ingredience
- 500gramůTuňák vařený
- 500gramůBrambory vařené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.
- 2V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.