Norská rybí vařená směs

45 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.