Norský rybí nákyp
75 min.
Ingredience
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1,5litryMléko plnotučné
- 800gramůFilé rybí
- Na vytření zapékací mísy
- Vodní lázeň
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
39 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
233 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filé (omyté a vykostěné) pomeleme dvakrát až třikrát na masovém strojku a vložíme do mísy. Přidáme hladkou mouku, škrobovou moučku Maizenu, rozpuštěné vlahé máslo, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícáme, za stálého šlehání postupně přilijeme 1,5 litru mléka. Vyšlehanou směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem (60 g).
- 2Zapékací mísu "posadíme" do většího pekáče, do kterého jsme nalili 1 - 2 litry horké vody.
- 3Nákyp pečeme v předehřáté troubě na 180°C (ve vodní lázni) přibližně 40 - 50 minut do zlatova. Hned podáváme jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.