Norský rybí nákyp

75 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
39 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
233 mg
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé (omyté a vykostěné) pomeleme dvakrát až třikrát na masovém strojku a vložíme do mísy. Přidáme hladkou mouku, škrobovou moučku Maizenu, rozpuštěné vlahé máslo, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícáme, za stálého šlehání postupně přilijeme 1,5 litru mléka. Vyšlehanou směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem (60 g).
  • 2
    Zapékací mísu "posadíme" do většího pekáče, do kterého jsme nalili 1 - 2 litry horké vody.
  • 3
    Nákyp pečeme v předehřáté troubě na 180°C (ve vodní lázni) přibližně 40 - 50 minut do zlatova. Hned podáváme jako hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.