Norský rybí pudink
32 min.
Ingredience
- 1000gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř cayenský
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
62 mg
Cukr
311 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce tresky nakrájíme na plátky a umeleme. Maso vložíme do mísy a přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme a prolisujeme do jiné mísy. Mísu vložíme do nádoby s ledem. Nakonec zvolna vmícháme smetanu. Směsí naplníme máslem vymazanou formu, postavíme ji do pekáče s vroucí vodou a pudink vaříme 10-12 minut ve středně vyhřáté troubě. Uvařený pudink vyklopíme a ihned podáváme ozdobený omytou potočnicí. Můžeme doplnit různými smetanovými omáčkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.