Nové brambory s hermelínovou omáčkou
23 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 800gramůBrambory rané
- 240gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory očistíme kartáčkem a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2V mezičase připravíme omáčku. V pánvi na másle rozpustíme hermelíny nakrájené na kostičky, přimícháme jemně nasekanou petrželku a za stálého míchání rozředíme pivem dohladka.
- 3Uvařené brambory scedíme a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.