Nové brambory vařené

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nové brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
  • 2
    Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Nové brambory vařené
Mám ráda brambory vařené ve slupce, ať rané nebo pozdní, pokud je slupka pěkná. Dost často je vařím i na páře, buď v parním hrnci, nebo v normálním na plotně na pařáčku. Může být i ten na knedlíky. Brambory je třeba předem trochu osolit a smíchat třeba s kmínem nebo bylinkami. Nejraději mám libeček. Ve slupce nevařím jen v jarním období, kdy mají brambory třeba už klíčky.