Nové brambory vařené
25 min.
Ingredience
- 1600gramůBrambory rané
- 2litryVoda pitná
- 20gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Nové brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
- 2Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Nové brambory vařené
Mám ráda brambory vařené ve slupce, ať rané nebo pozdní, pokud je slupka pěkná. Dost často je vařím i na páře, buď v parním hrnci, nebo v normálním na plotně na pařáčku. Může být i ten na knedlíky. Brambory je třeba předem trochu osolit a smíchat třeba s kmínem nebo bylinkami. Nejraději mám libeček. Ve slupce nevařím jen v jarním období, kdy mají brambory třeba už klíčky.