Nové zelí s bůčkem po čínsku
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 0,5kilogramVepřový bok uzený
- 2lžičkySolamyl
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžíceOmáčka sójová
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme zelí na nudličky a necháme stát.
- 2Nakrájíme na nudličky maso, česnek na plátky, přidáme k masu, osolíme, zakápneme vodou - 2 lžíce a 2 hodiny necháme uležet.
- 3Zelí zalijeme vařící vodou a necháme stát.
- 4Poté zelí scedíme a maso osmahneme, až se vyškvaří sádlo.
- 5Přidáme solamyl, scezené zelí a 10 minut necháme dusit pod poklicí.
- 6Dochutíme sójovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.