Novohradský vepřový plátek

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.
  • 3
    V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.
  • 4
    V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.
  • 5
    Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 3. 2017
Novohradský vepřový plátek
Místo bůčku jsem použila libové vepřové maso. Rodině chutnalo.