Novohradský vepřový plátek
60 min.
Ingredience
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1000gramůVepřový bok
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 500gramůLečo sterilované
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.
- 3V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.
- 4V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.
- 5Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 3. 2017
Novohradský vepřový plátek
Místo bůčku jsem použila libové vepřové maso. Rodině chutnalo.