Novojičínské placičky s kysaným zelím
25 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůZelí kysané
- 1lžičkaKmín celý
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sůl, drcený kmín, pepř a kysané zelí. Vše promícháme, dáme na pomoučený vál a těsto na vále dobře rukama prohněteme. Rozdělíme ho na menší díly a každý vyválíme na placičku přibližně o průměru 8-10 cm a o síle 1 -1.5 cm.
- 2Plech vytřeme olejem, placky poskládáme s menší mezerou od sebe, potřeme je rozpuštěným sádlem (2 lžíce), posypeme trochu kmínem (1.5 lžičky) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut dozlatova. Podáváme je horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.