Novoroční čočka z Krkonoš
60 min.
Ingredience
- 300gramůČočka červená
- 0,75litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme, promyjeme a dáme ji do hrnce s 3/4 litrem vody, solí, majoránkou a bobkovým listem.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji s jednou lžící sádla vysmažíme dozlatova. Přimícháme k ní 1/2 lžíce hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku.
- 3Když je čočka napůl uvařená, přimícháme do ní pomalu jíšku se slaninou, česnek a rajčatový protlak podle chuti (2-3 lžíce). Vše dobře promícháme a pomalu dovaříme.
- 4Dochutíme solí, popřípadě troškou cukru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.