Novoroční čočka z Krkonoš

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
524 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme, promyjeme a dáme ji do hrnce s 3/4 litrem vody, solí, majoránkou a bobkovým listem.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji s jednou lžící sádla vysmažíme dozlatova. Přimícháme k ní 1/2 lžíce hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku.
  • 3
    Když je čočka napůl uvařená, přimícháme do ní pomalu jíšku se slaninou, česnek a rajčatový protlak podle chuti (2-3 lžíce). Vše dobře promícháme a pomalu dovaříme.
  • 4
    Dochutíme solí, popřípadě troškou cukru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.