Nudle domácí se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 1,25decilitryVoda pitná
- 1kusCuketa
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusKarotka
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 125gramůBrokolice
- 1kusPórek
- 125gramůPšenice Špalda
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyOcet rýžový
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, solamyl a sůl. Uděláme uprostřed důlek a nalijeme do něj vroucí vodu a lžičku oleje. Vymícháme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 5 minut ležet.
- 2Z těsta odtrháváme malé kousky a vyválíme z nich kuličky. Dlaní rozválíme kuličky na tenké nudle, které odložíme stranou.
- 3Tři lžíce oleje rozehřejeme ve woku a nudle smažíme minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat.
- 4Rozpálíme ve woku zbylý olej, přidáme pokrájenou cuketu, celer, karotku a smažíme minutu za stálého míchání. Přidáme pokrájené žampiony, brokolici a péorek a smažíme další minutu. Přimícháme pšenici, sójovou omáčku, cukr, rýžový vinný ocet a prohřejeme.
- 5Přidáme nudle a promícháme.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.