Nudle s jehněčím masem a omáčkou satay

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůNudle rýžové
    • 500gramůJehněčí kýta
    • 2stroužkyČesnek
    • 60gramůCibule
    • 250gramůFazolové lusky zelené
    • 250mililitrůKokosové mléko
    • 2litryVoda pitná
    • 1špetkaSůl
    • 130mililitrůOmáčka Satay
    • 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na tenké proužky, česnek a cibuli oloupeme, rozkrájíme na drobno.
  • 2
    Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Třetinu oleje rozpálíme, přidáme maso, smažíme 3 minuty, poté maso vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje, necháme rozpálit a přidáme česnek s cibulí. Smažíme 3 minuty, přisypeme fazolové lusky a smažíme další minutu. Vmícháme kokosové mléko, omáčku satay a maso. Necháme prohřát 2 minuty, nakonec přimícháme nudle a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.