Nudle s kaparovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůNudle široké
- 1lžičkaSůl
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžíceKapary sterilované
- 8kusůCibulka jarní
- 100gramůAnglická slanina
- 5lžicMáslo čerstvé
- 3lžíceOcet Sherry
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3,5litryVoda pitná
- 400mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
3 g
Cukr
884 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem.
- 2Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na lžíci másla dozlatova. Přidáme omyté, našikmo nakrájené cibulky a dusíme 1 minutu. Zalijeme octem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme vývar a zvolna svaříme na polovinu.
- 3Zbylé máslo vmícháme ve vločkách do omáčky, přidáme nasekané kapary a otrhané lístky čerstvého tymiánu. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Omáčku spolu s vařenými nudlemi upravíme na předehřáté talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.