Nudle s masovým vývarem a houbami
345 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí skelety
- 1kilogramKosti vepřové
- 10kusůCibulka jarní
- 8kusůŠalotka
- 1kusZázvor celý
- 8stroužkůČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 80mililitrůVíno rýžové čínské
- 100gramůShiitake houby
- 500gramůNudle čínské vaječné
- 100gramůBambusové výhonky konzervované
- 1špetkaSůl
- 1kusŘasa Nori
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
129 g
Tuky
36 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kosti a kuřecí skelet vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme šalotku, zázvor, česnek, mrkev, řasy a přivedeme k varu. Potom vyjmeme řasu a vaříme asi 6 hodin, odkud se tekutina nesvaří na 1,5 litru. Vývar přecedíme, necháme zchladnout a uložíme přes noc do chladničky.
- 2Houby shitake namočíme na 30 minut horké vody, slijeme a osušíme. Nožičky odkrojíme a vyhodíme. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a přidáme nudle. Povaříme asi 2 minuty, nudle scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
- 3Masový vývar nalijeme do většího kastrolu, přidáme sójovou omáčku, saké a přivedeme k varu.
- 4Vývar nalijeme do misek, přidáme nudle a přelijeme dalším vývarem tak, aby byly nudle ponořené. Navrchu nudle ozdobíme houbami shitake, bambusovými výhonky a jarními cibulkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.