Nudle s masovým vývarem a houbami

345 min.
Japonsko

Ingredience

    • 1kilogramKuřecí skelety
    • 1kilogramKosti vepřové
    • 10kusůCibulka jarní
    • 8kusůŠalotka
    • 1kusZázvor celý
    • 8stroužkůČesnek
    • 2kusyMrkev kořen
    • 150mililitrůOmáčka sójová
    • 80mililitrůVíno rýžové čínské
    • 100gramůShiitake houby
    • 500gramůNudle čínské vaječné
    • 100gramůBambusové výhonky konzervované
    • 1špetkaSůl
    • 1kusŘasa Nori
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
129 g
Tuky
36 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kosti a kuřecí skelet vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme šalotku, zázvor, česnek, mrkev, řasy a přivedeme k varu. Potom vyjmeme řasu a vaříme asi 6 hodin, odkud se tekutina nesvaří na 1,5 litru. Vývar přecedíme, necháme zchladnout a uložíme přes noc do chladničky.
  • 2
    Houby shitake namočíme na 30 minut horké vody, slijeme a osušíme. Nožičky odkrojíme a vyhodíme. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a přidáme nudle. Povaříme asi 2 minuty, nudle scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
  • 3
    Masový vývar nalijeme do většího kastrolu, přidáme sójovou omáčku, saké a přivedeme k varu.
  • 4
    Vývar nalijeme do misek, přidáme nudle a přelijeme dalším vývarem tak, aby byly nudle ponořené. Navrchu nudle ozdobíme houbami shitake, bambusovými výhonky a jarními cibulkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.