Nudle v polévce s tofu
45 min.

Ingredience
- 2lžíceŘasa Wakame
- 500gramůNudle Udon
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 4kusyCibulka jarní
- 1,5litryVývar instantní dashi
- 2lžíceSójová pasta Miso
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 3lžičkyOmáčka sójová
- 2lžíceČervená pasta ze sojových bobů
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
37730 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1503 g
Sacharidy
6038 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řasy namočíme na 5 minut do studené vody, slijeme je, necháme okapat a odložíme stranou.
- 2V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle, promícháme a povaříme asi 2 minuty. Pak nudle slijeme, necháme okapat, propláchneme pod studenou vodou a rozdělíme do 4 misek. Tofu nakrájíme na kostičky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
- 3V kastrůlku přivedeme k varu vývar dashi a na mírném ohni necháme vařit.
- 4V misce smícháme červenou pastu s 250 ml dashi vývaru, přidáme mirin, sójovou omáčku, řasy a asi minutu povaříme. Pak polévku nalijeme do misek s nudlemi, posypeme kostkami tofu a kolečky jarních cibulek. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.