Nudlová čínská polévka
40 min.

Ingredience
- 250gramůKuřecí prsa
- 3kusyShiitake houby
- 125gramůBambusové výhonky konzervované
- 125gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 250gramůNudle vaječné
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyVíno rýžové čínské
- 6decilitrůVývar asijský
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na tenké nudličky. Z namočených hub vymačkáme vodu a odstraníme tvrdé nožičky. Houby, bambusové výhonky, jarní cibulky i listy špenátu pokrájíme nadrobno. Nudle uvaříme dle návodu ve vařící vodě, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a vložíme do mísy.
- 2Čínský vývar uvedeme do varu, přidáme lžíci sójové omáčky a nalijeme vše na nudle. Udržujeme v teple.
- 3V předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme asi polovinu jarních cibulek, maso i zeleninu a smažíme na středním plameni 3 minuty. Přidáme ostatní ingredience: cukr, sůl a rýžové víno, následně promícháme, aby se vše spojilo.
- 4Směs z pánve vlijeme na nudle, ozdobíme zbývající jarní cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.