Nudlová čínská polévka

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrájíme na tenké nudličky. Z namočených hub vymačkáme vodu a odstraníme tvrdé nožičky. Houby, bambusové výhonky, jarní cibulky i listy špenátu pokrájíme nadrobno. Nudle uvaříme dle návodu ve vařící vodě, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a vložíme do mísy.
  • 2
    Čínský vývar uvedeme do varu, přidáme lžíci sójové omáčky a nalijeme vše na nudle. Udržujeme v teple.
  • 3
    V předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme asi polovinu jarních cibulek, maso i zeleninu a smažíme na středním plameni 3 minuty. Přidáme ostatní ingredience: cukr, sůl a rýžové víno, následně promícháme, aby se vše spojilo.
  • 4
    Směs z pánve vlijeme na nudle, ozdobíme zbývající jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.