Nudlová polévka čínská

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
16 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme na tenké plátky maso. Z hub vymačkáme vodu a odkrojíme tvrdší části nožek. Kloboučky se špenátem, bambusovými výhonky, jarní cibulkou a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, cibulku a ostatní suroviny uchováváme v samostatných nádobách.
  • 2
    V hrnci s vařící vodou uvaříme nudle podle návodu na obalu. Uvařené nudle scedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy.
  • 3
    Dáme vařit vývar, poté přelijeme vařícím vývarem nudle a udržujeme v teple.
  • 4
    Rozehřejeme si na pánvi olej, přidáme cibulku a maso, vaříme minutu za stálého míchání.
  • 5
    Přidáme bambusové výhonky, houby, špenát a zelí. Vaříme minutu za stálého míchání, pak přidáme cukr, sójovou omáčku, sůl, sezamový olej a suché sherry. Vše promícháme.
  • 6
    Vzniklým dresinkem přelijeme nudle a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.