Nudlová polévka čínská
50 min.
Ingredience
- 2,5hrnkyVývar drůbeží
- 230gramůKuřecí prsa
- 4kusyHouby sušené
- 115gramůBambusové výhonky
- 115gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 340gramůNudle vaječné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaOlej sezamový
- 2lžičkySherry brandy
- 250gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
16 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme na tenké plátky maso. Z hub vymačkáme vodu a odkrojíme tvrdší části nožek. Kloboučky se špenátem, bambusovými výhonky, jarní cibulkou a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, cibulku a ostatní suroviny uchováváme v samostatných nádobách.
- 2V hrnci s vařící vodou uvaříme nudle podle návodu na obalu. Uvařené nudle scedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy.
- 3Dáme vařit vývar, poté přelijeme vařícím vývarem nudle a udržujeme v teple.
- 4Rozehřejeme si na pánvi olej, přidáme cibulku a maso, vaříme minutu za stálého míchání.
- 5Přidáme bambusové výhonky, houby, špenát a zelí. Vaříme minutu za stálého míchání, pak přidáme cukr, sójovou omáčku, sůl, sezamový olej a suché sherry. Vše promícháme.
- 6Vzniklým dresinkem přelijeme nudle a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.