Nudlová polévka z mořských ryb

27 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůTreska aljašská
    • 20gramůShiitake houby
    • 2kusyZelí čínské
    • 60gramůMouka kukuřičná
    • 3decilitryVoda pitná
    • 200gramůNudle široké
    • 1špetkaSůl
    • 200gramůGarnát obecný
    • 4mililitryOlej sezamový
    • 400gramůMušle slávky
    • 2litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme ryby, garnáty a mušle, znovu přivedeme k prudkému varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 10 minut. Vsypeme pokrájené houby, pekingské zelí nakrájené nadrobno a znovu vaříme. V troše vody pečlivě rozmícháme mouku a tuto hladkou hmotu postupně vmícháváme do vývaru. Opět vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud polévka nezhoustne (asi 2 min.). Poté vmícháme sezamový olej. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou a hned podáváme. Mušle můžeme případně vyjmout před servírováním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.