Nudlová polévka z mořských ryb
27 min.
Ingredience
- 200gramůTreska aljašská
- 20gramůShiitake houby
- 2kusyZelí čínské
- 60gramůMouka kukuřičná
- 3decilitryVoda pitná
- 200gramůNudle široké
- 1špetkaSůl
- 200gramůGarnát obecný
- 4mililitryOlej sezamový
- 400gramůMušle slávky
- 2litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme ryby, garnáty a mušle, znovu přivedeme k prudkému varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 10 minut. Vsypeme pokrájené houby, pekingské zelí nakrájené nadrobno a znovu vaříme. V troše vody pečlivě rozmícháme mouku a tuto hladkou hmotu postupně vmícháváme do vývaru. Opět vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud polévka nezhoustne (asi 2 min.). Poté vmícháme sezamový olej. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou a hned podáváme. Mušle můžeme případně vyjmout před servírováním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.