Nudlové čtverečky s čerstvým zelím
50 min.
Ingredience
- Na čtverečky
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- Na zelí
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, očistíme, jemně nakrouháme, řádně promícháme se solí, dáme do mísy a přikryjeme.
- 2Cibulku nakrájíme najemno, na sádle usmažíme dozlatova, přidáme vymačkané zelí a dusíme je na mírném ohni bez podlévání 20 minut a opepříme.
- 3Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky.
- 4Nudlové čtverečky uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a smícháme se zelím. Podáváme jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.