Nudlové flíčky se zelím
100 min.
Ingredience
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet vinný
- 2lžíceOlej rostlinný
- Zelí
- 750gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžíceCukr moučkový
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na těsto smícháme mouku s vejci, olejem, octem a solí. Zpracujeme hladké, vláčné těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie, necháme 30 minut odpočinout.
- 2Poté ho na pomoučeném vále rozválíme po částech na tenké plátky a nakrájíme na čtverečky o straně cca 2 cm. Rozložené na pomoučené utěrce necháme 30 minut schnout.
- 3Mezitím očistíme zelí a nasekáme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme. Slaninu pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme cukr a necháme ho zkramelizovat. Vmícháme cibuli, necháme zesklovatět, přimícháme zelí, zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Na mírném ohni cca 15 minut podusíme doměkka.
- 4Těstové flíčky povaříme ve vroucí osolené vodě 3-5 minut. Slijeme, necháme okapat. Vmícháme do zelí a společně dusíme ještě 2-3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.