Nudlový salát s garnáty

40 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Poté pomocí škrabky nakrájíme okurku na slabé proužky, vložíme je do cedníku, osolíme a necháme chvilku pouštět vodu. Nakonec okurku přendáme do misky a uložíme do chladničky.
  • 2
    Řasy vložíme do misky, přelijeme studenou vodou a necháme 5 minut působit. Pak je slijeme a uložíme do chladničky.
  • 3
    V další misce rozpustíme ve vodě instantní dashi, přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, špetku cukru, mletý zázvor a promícháme. Opět uložíme do chladničky.
  • 4
    V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání 5 minut povaříme. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 5
    Na pánev nalijeme olivový olej a očištěné garnáty na něm orestujeme.
  • 6
    V salátové míse smícháme řasy, okurku, nudle, garnáty a na kolečka pokrájenou jarní cibulku, vše promícháme a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.