Nudlový salát s garnáty
40 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1lžíceŘasa Wakame
- 100gramůNudle Udon
- 100gramůGarnát obecný
- 4kusyCibulka jarní
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOlej olivový
- Zálivka
- 1lžičkaVývar instantní dashi
- 130mililitrůOcet rýžový
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 3lžičkyZázvor mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Poté pomocí škrabky nakrájíme okurku na slabé proužky, vložíme je do cedníku, osolíme a necháme chvilku pouštět vodu. Nakonec okurku přendáme do misky a uložíme do chladničky.
- 2Řasy vložíme do misky, přelijeme studenou vodou a necháme 5 minut působit. Pak je slijeme a uložíme do chladničky.
- 3V další misce rozpustíme ve vodě instantní dashi, přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, špetku cukru, mletý zázvor a promícháme. Opět uložíme do chladničky.
- 4V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání 5 minut povaříme. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 5Na pánev nalijeme olivový olej a očištěné garnáty na něm orestujeme.
- 6V salátové míse smícháme řasy, okurku, nudle, garnáty a na kolečka pokrájenou jarní cibulku, vše promícháme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.