Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kotletu vykostíme, odstraníme tuk a maso necháme půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Krevety zbavíme skořápek a vnitřností.
  • 2
    Ve velkém hrnci nejprve uvaříme nudle dle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme rostlinný olej spolu se sezamovým, přidáme nakrájenou šalotku a mícháme 3 - 4min, dokud cibule nezhnědne. Vyjmeme z pánvičky a odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno pokrájený zázvor, rozmačkaný česnek, cukr, kuřecí vývar a necháme vařit. Poté přidáme limetkové listy, rybí omáčku a šťávu z poloviny limety. Vložíme maso a vaříme cca čtvrt hodiny. Nakonec vložíme krevety a nudle a povaříme ještě 3 - 4min.
  • 4
    Polévku podáváme v mělkých miskách, před servírováním posypeme koriandrem, nadrobno rozkrájenou zelenou natí jarní cibulky a osmaženou šalotkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.