Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami
50 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 350gramůVepřová kýta
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 140gramůNudle vaječné
- 1lžíceZázvor celý
- 2kusyVinné listy
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusLimetka
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1stroužekČesnek
- 150gramůŠalotka
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu vykostíme, odstraníme tuk a maso necháme půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Krevety zbavíme skořápek a vnitřností.
- 2Ve velkém hrnci nejprve uvaříme nudle dle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme.
- 3V pánvi rozpálíme rostlinný olej spolu se sezamovým, přidáme nakrájenou šalotku a mícháme 3 - 4min, dokud cibule nezhnědne. Vyjmeme z pánvičky a odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno pokrájený zázvor, rozmačkaný česnek, cukr, kuřecí vývar a necháme vařit. Poté přidáme limetkové listy, rybí omáčku a šťávu z poloviny limety. Vložíme maso a vaříme cca čtvrt hodiny. Nakonec vložíme krevety a nudle a povaříme ještě 3 - 4min.
- 4Polévku podáváme v mělkých miskách, před servírováním posypeme koriandrem, nadrobno rozkrájenou zelenou natí jarní cibulky a osmaženou šalotkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.