Nugátová paštika s kandovaným ovocem
60 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 150gramůOřechy vlašské
- 80gramůDatle
- 200gramůKandované ovoce
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceKakao
- 150gramůCukr krupice
- 150gramůMed včelí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.
- 2V nerezové míse smícháme vlašské ořechy, madle, datle a kandované ovoce. Přidáme hřebíček, skořici, muškátový oříšek, bílý pepř, mouku a kakao, vše důkladně promícháme.
- 3Do hrnce dáme med, máslo, cukr a za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Poté ze sporáku odstavíme a nalijeme do nerezové mísy k ořechům a kandovanému ovoci. Důkladně promícháme a takto připravenou hmotu vložíme do koláčové formy.
- 4Za pomoci rukou hmotu ve formě pořádně upěchujeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40 minut.
- 5Po upečení necháme nugátovou paštiku vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.