Nugátová paštika s kandovaným ovocem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    V nerezové míse smícháme vlašské ořechy, madle, datle a kandované ovoce. Přidáme hřebíček, skořici, muškátový oříšek, bílý pepř, mouku a kakao, vše důkladně promícháme.
  • 3
    Do hrnce dáme med, máslo, cukr a za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Poté ze sporáku odstavíme a nalijeme do nerezové mísy k ořechům a kandovanému ovoci. Důkladně promícháme a takto připravenou hmotu vložíme do koláčové formy.
  • 4
    Za pomoci rukou hmotu ve formě pořádně upěchujeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40 minut.
  • 5
    Po upečení necháme nugátovou paštiku vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.