Obalené smažené plody moře

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1101 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
109 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme krevety, olihně a sledě. Olihně nakrájíme na prstýnky, chapadla necháme vcelku.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi olej. Do misky dáme mouku, bazalku, sůl a pepř, promícháme. V této směsi obalíme krevety, olihně a sledě, aby byly stejnoměrně pokryté. Nadbytečnou mouku setřeseme.
  • 3
    Všechny plody moře smažíme 3 minuty, dokud nejsou křupavé a zlaté. Vyndáme a necháme okapat.
  • 4
    Osmažené plody dáme na talíře a podáváme např. s česnekovou majonézou, ozdobíme čtvrtkami koleček citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.