Obalené smažené plody moře
20 min.
Ingredience
- 200gramůOlihně
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůSleď čerstvý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1hrnekOlej rostlinný
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 3lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1101 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
109 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou opláchneme krevety, olihně a sledě. Olihně nakrájíme na prstýnky, chapadla necháme vcelku.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej. Do misky dáme mouku, bazalku, sůl a pepř, promícháme. V této směsi obalíme krevety, olihně a sledě, aby byly stejnoměrně pokryté. Nadbytečnou mouku setřeseme.
- 3Všechny plody moře smažíme 3 minuty, dokud nejsou křupavé a zlaté. Vyndáme a necháme okapat.
- 4Osmažené plody dáme na talíře a podáváme např. s česnekovou majonézou, ozdobíme čtvrtkami koleček citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.