Obalovaná jablka plněná mandlovou náplní
45 min.
Ingredience
- 120gramůDžem jahodový
- 4decilitryVoda pitná
- 1gramCukr moučkový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 150gramůMandle
- 800gramůJablka
- Šlehačka
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCukr vanilka
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
48 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku přivedeme k varu 4 - 5 dl vody, vložíme mandle a minutu je povaříme. Scezené mandle oloupeme a pomeleme v mlýnku na mák. Tak získáme z mandlí pastu, kterou vložíme do misky, přidáme moučkový cukr a mandlovou nádivku dobře vymícháme.
- 2Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a odřežeme vršek od stopky. Pomocí ostré lžičky jablka vydlabeme (jádřince i část dužiny).
- 3Na dno vydlabaných jablek vložíme malou lžičkou jahodový džem a naplníme je mandlovou nádivkou. Jablka potřeme rozpušteným máslem (1 lžíce) a obalíme v jemné strouhance.
- 4Poté jablka usadíme do pekáčku, který jsme vytřeli máslem (2 lžíce). Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 200°C. Pečeme do měkka - přibližně 25 minut. Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem na tuhou šlehačku, ped koncem šlehání přidáme 2 lžičky vanilkového cukru a lžíci práškového cukru. Upečená jablka dáme na talířky, ozdobíme šlehačkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.