Obalovaná jablka plněná mandlovou náplní

45 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
48 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku přivedeme k varu 4 - 5 dl vody, vložíme mandle a minutu je povaříme. Scezené mandle oloupeme a pomeleme v mlýnku na mák. Tak získáme z mandlí pastu, kterou vložíme do misky, přidáme moučkový cukr a mandlovou nádivku dobře vymícháme.
  • 2
    Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a odřežeme vršek od stopky. Pomocí ostré lžičky jablka vydlabeme (jádřince i část dužiny).
  • 3
    Na dno vydlabaných jablek vložíme malou lžičkou jahodový džem a naplníme je mandlovou nádivkou. Jablka potřeme rozpušteným máslem (1 lžíce) a obalíme v jemné strouhance.
  • 4
    Poté jablka usadíme do pekáčku, který jsme vytřeli máslem (2 lžíce). Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 200°C. Pečeme do měkka - přibližně 25 minut. Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem na tuhou šlehačku, ped koncem šlehání přidáme 2 lžičky vanilkového cukru a lžíci práškového cukru. Upečená jablka dáme na talířky, ozdobíme šlehačkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.