Obalovaná pražma s citronem

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
65 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na těstíčko smícháme 100 g mouky se škrobovou moučkou (Solamyl) a solí. Vmícháme 250 ml vody a citronovou šťávu.
  • 2
    Vedle v misce rozšleháme 1 žloutek a důkladně ho přimícháme do těstíčka. Necháme asi 15 minut v chladu odležet.
  • 3
    Plátky pražmy omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Každý kousek poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji.
  • 4
    Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a petržel najemno nasekáme. Citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka.
  • 5
    Hotovou pražmu v těstíčku sypeme petrželkou a zdobíme kolečky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.