Obalovaná pražma s citronem
30 min.
Ingredience
- 60gramůSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůPražma
- 8lžicOlej rostlinný
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Na těstíčko smícháme 100 g mouky se škrobovou moučkou (Solamyl) a solí. Vmícháme 250 ml vody a citronovou šťávu.
- 2Vedle v misce rozšleháme 1 žloutek a důkladně ho přimícháme do těstíčka. Necháme asi 15 minut v chladu odležet.
- 3Plátky pražmy omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Každý kousek poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji.
- 4Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a petržel najemno nasekáme. Citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka.
- 5Hotovou pražmu v těstíčku sypeme petrželkou a zdobíme kolečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.